Terkini gambar mayat penceroboh Sulu atau pengganas di Kampung Tanduo Lahad Datu bermula dari operasi Op Daulat yang dilancarkan mulai 5 Mac 2013. Setakat ini 13 mayat pengganas Sulu ditemui dalam operasi ” Mopping” Op Daulat yang dilancarkan awal pagi semalam sehingga kira-kira jam 4.15 petang ini. Foto mayat berkenaan dipamerkan oleh Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein pada sidang media, sebentar tadi.
mop-up
Penjelasan Sebenar Penemuan Mayat 
Panglima angkatan tentera Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin menjelaskan bahawa timbunan mayat ditemui dalam satu lahad di Kampung Tanduo adalah 12 korban dalam pertempuran yang berlaku di antara pasukan keselamatan dan penceroboh Filipina sebelum Ops Daulat dilancarkan di Tanduo. Hanya 9 mayat ditemui  dalam satu lahad dan 3 kali mungkin telah dikebumikan ke kawasan lain yang tidak diketahui. Beliau juga yakin bahawa ia adalah mayat yang dilaporkan mati pada pada 1 Mac 2013 lalu. Pada 6 Mac 2013, hanya seorang mayat ditemui selepas kejadian tembak menembak 6.45 pagi tadi.
Gambar Mayat Penceroboh Sulu Yang Mati Pada 1 Mac 2013 Lalu (Dilaporkan 12 Terbunuh pada 1 Mac lalu Tapi Hanya 9 mayat ditemui, 3 mayat lagi masih belum dijejaki)

mayat tanduo
Anggota Forensik yang cuba diserang Penceroboh 6 Mac 2013
http://mynewshub.my/wp-content/uploads/jumpa-1.jpg
Gambar Mayat yang ditembak pagi tadi 6 Mac 2013
http://mynewshub.my/wp-content/uploads/jumpa2.jpg
Credit to: melvister.com

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *